Bize ulaşın: info@bolitbilisim.com | Telefon: 0535 916 31 41
Bolit Bilişim Barkod ve Yazılım Çözümleri hizmetleri, müşterilerinin işlerinin aksamadan devam etmesini ve sorunların çözümlerini en kısa sürede indirmeyi hedeflemektedir.
Barkod Yazıcıları:
Barkod Yazıcılar, tüm elektronik cihazlar gibi zamanla, cihazdan kaynaklı veya kullanımdan kaynaklı çalışmama veya hatalı çalışma gibi sorunlarla karşılaşabilir. Cihazlarınız garanti kapsamında veya garanti dışında olsa da, bizimle iletişime geçerek destek talebinde bulunabilirsiniz. Uzak Masaüstü bağlantısı ve telefon desteği ile sorunlarınızı hızlı bir şekilde çözebiliriz. Çözülemeyen ve bakım ve onarım gereken durumlarda, yerinde servis hizmeti talep edebilir veya cihazınızı bize gönderebilirsiniz.
Barkod / Etiket Yazıcılarda olası hatalar:
Yukarıdaki en sık karşılaşılan başlıca problemlerle karşılaştığınızda, hemen bizimle iletişime geçerek sorunun çözümü hakkında bilgi ve destek talebinde bulunabilirsiniz.
Barkod Yazıcıların başlıca yedek parçaları şunlardır:
Başlıca yedek parçalar bu şekildedir. Yedek parça talepleriniz için Bolit Bilişim ile iletişime geçip uygun yedek parçalar hakkında detaylı bilgi talebinde bulunabilir ve sipariş geçebilirsiniz.
Barkod Yazıcılarda Kullanılan Sarf Malzemeler:
Barkod Yazıcılarda sarf malzeme olarak etiket ve ribbon kullanılmaktadır.
Etiket Yazıcıları, Direkt Termal ve Termal Transfer olmak üzere iki farklı opsiyona sahiptir. Endüstriyel Yazıcıların neredeyse tamamı Termal Transfer yazıcılardır. Masa Üstü Barkod Yazıcılar ise genellikle her modelin hem Termal Transfer hem Direkt Termal opsiyonları mevcuttur.
Termal Transfer Yazıcılar, hem ribonlu (genellikle siyah renkli ancak farklı renkleri de olan tek renkli şerit), hem de ribonsuz (termal kağıt kullanmak şartı ile) çalışabilmektedir. Direkt Termal Barkod Yazıcılar ise sadece termal kağıt ve etiketle çalışabilmektedir.
Sarf Malzemeler:
Cihazınızı seçerken kullanacağınız alana uygun en iyi modeli belirlemek için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
El Terminalleri:
El Terminalleri, aslında birer mobil bilgisayarlardır. Yeni nesil el terminalleri, daha çok hem tasarım hem de Android işletim sistemleri ile birer akıllı telefona benzer cihazlar haline dönüşmüşlerdir.
El Terminalleri, Wi-Fi bağlantısı veya bazı modellerin GSM'li opsiyonları olan GSM kartları ile internete bağlanarak operasyonel işlemlerinizi konumdan bağımsız bir şekilde gerçekleştirmenize imkan tanırlar. Gerek depoda stok takip ve sayım işlemleri gerekse sahada dağıtım ve faturalandırma işlemleri konusunda çok önemli avantajlar sağlamaktadırlar.
Bolit Bilişim, sıfır ve 2. el, servis bakımlı ve garantili el terminalleri ile sizlere en uygun model ve çözümlerle hizmet vermektedir.
El Terminallerinde, kullanıcı hatası veya farklı sebeplerden kaynaklı arızalar ve çalışma ile ilgili problemler olabilmektedir. Bu durumlarda bizimle iletişime geçerek sorunun olası nedenleri ve çözümleri hakkında servis ve destek talebinde bulunabilirsiniz.
Başlıca El Terminali Problemleri:
Gibi sorunlar en sık karşılaşılan problemlerdir. Garantili ve garanti dışı el terminallerinizin servis ve destek ihtiyacı durumunda Bolit Bilişim ile iletişime geçebilirsiniz.
El Terminalleri Yedek Parça ve Aksesuarları:
Barkod Okuyucular:
Barkod okuyucular, sadece barkod okuma işlemleri yapılan cihazlardır. Farklı özelliklere sahip olabildikleri için çok fazla çeşitleri mevcuttur.
Barkod Okuyucular, okuyucu lazerine göre 1D Okuyucu (sadece düz çizgi barkod okuma), 2D Okuyucu (hem düz çizgi barkod hem kare kod okuma), ayrıca DPM Okuyucu (lazer ile bir yüzeye kazınmış karekod barkod okuma) olarak çeşitleri bulunmaktadır.
Bağlantı türlerine göre ise kablolu, kablosuz gibi çeşitleri bulunmaktadır. Kullanım alanına göre ise endüstriyel ve ofis tipi barkod okuyucular mevcuttur.
Hafızalı barkod okuyucular, okutulan barkodları bellekte tutarak daha sonra bilgisayara toplu halde aktarılmasına imkan sağlamaktadır. Kullanacağınız alana uygun en iyi modeli belirlemek ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Etiketler:
Etiket yazıcılarda kullanılan etiketler, kullanım alanına göre farklı çeşitleri mevcuttur.
Termal Etiket: Termal etiketler, ısıya duyarlı kağıt ile yapıldıkları için yazıcı termal kafasının ısınması ile ribonsuz baskı yapılabilen etiket türüdür. Direkt Termal yazıcılarda ve Termal Transfer yazıcılarda ribonsuz bir şekilde kullanılabilir.
Kuşe Etiketler: Kuşe etiketler, daha kaliteli ve uzun ömürlü baskılar için kullanılan kağıt türüdür. Kuşe etiketlere baskı yapabilmek için etiket yazıcının termal transfer olması ve ribonlu baskı yapılması gerekmektedir.
PP Opak Etiketler: PP Opak etiketler, kuşe etiketle aynı olmakla beraber yırtılmaya ve yıpranmaya karşı daha dayanıklı etiket türüdür. Bu etiket türü için yüksek kalite ribon kullanılması gerekmektedir.
Silver Mat Etiketler: Gri ve dayanıklı bu etiket türü, gri renkli olup metal yüzeylere yapıştırmak için uygun bir etiket türüdür.
Japon Akmaz: Yıkama talimatı etiketi, genellikle tekstil sektöründe ürünlerin yıkama talimatlarının basıldığı düz etiket malzemeleridir. Etiketler, kullanılacakları cihaz modeline göre rulo çapı ve etiketin ölçülerine göre rulo üzerindeki adedi değişebilmektedir.
Ribonlar: Genellikle siyah olan ribonlar, özel kullanıma göre farklı renklerde de olabilmektedir. Ribon şeritleri, barkod yazıcıya takılarak termal kafanın ısıtması ile üzerindeki reçine etiketin üzerine yapışarak kaliteli ve dayanıklı baskı alınmasını sağlayan bir sarf malzemesidir. Kullanım alanına göre ribonların uygun kalitede seçilmesi çok önemlidir. Uygun olmayan kaliteler, baskı kalitesinde problemlere neden olabilir.
Ribonlar temelde 3 farklı kaliteye sahiptir:
Bu 3 kalite de kendi içerisinde farklı kalitelere sahiptir. Örneğin:
Yapacağınız baskılar için uygun sarf malzeme seçimi için ideal kalite etiket ve ribon seçimi, hem işinizin kalitesi hem de uygun maliyet açısından önemlidir. İşinize en uygun etiket ve ribonu belirlemek ve sorunsuz bir baskı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Burdur Zebra Servisi
Bilgi, Destek ve Teklif Taleplerinizi bize yazabilirsiniz.